Gezginsel Seyahat Forumları

Gezginsel'e hoş geldiniz! Dünyanın dört bir yanından gelen gezginlerle tanışın, seyahat deneyimlerinizi paylaşın ve en iyi destinasyonlar hakkında ipuçları alın. Yolculuğunuzu daha özgün ve keyifli kılmak için buradayız!

Gezgin Topluluğu Forumlar Konu Dışı Kış Kampı Yapacaklara Öneriler

  • Kış Kampı Yapacaklara Öneriler

    Posted by liva can on 27/11/2023 saat 09:41

    Herkese merhaba. Kamp severler için harika ipuçları paylaşacağım. Malum önümüz kış. Kışında kamp yapmaktan vazgeçemeyenler paylaştığım yazıyı dikkatle okusun. Basit yöntemlerle kışın zorlu hava şartlarını keyifli hale getirebilirsiniz 🙂 Herkese keyifli okumalar dilerim…

    Kış Kampı İçin İpuçları

    Kış kampı için sıralanacak ipuçlarının hepsi zorlu hava şartlarından minimum etkiyle sıyrılmaya dayanır; kısacası, soğukla savaşmaya. Siz de soğukla savaşın, soğuk nereden geliyorsa karşı bir atak yapın. Denizde delinmiş bir botun içinde olduğunuzu düşünün ve o deliğe hemen bir yama yapın.

    -Öncelikle zeminden gelen soğuğu engelleyin. Bunu yapmak için, şişme matınızın altına ekstra yalıtım sağlaması için ince ve hafif bir köpük mat serebilirsiniz. Hatırlatmakta fayda var; şişme matınızın kalınlığı ne kadar fazlaysa, zeminden gelen soğuğa karşı da o kadar dayanıklı olacaktır.

    -Uyku tulumu içliği kullanın. Hem zorlu hava şartları hem de uyku tulumunuzun içindeki boşluklar ısınmanızı güçleştirecektir, eğer uyku tulumu içliğiniz yoksa, giymediğiniz kıyafetlerle o boşlukları doldurun, faydalı olacaktır. Düşük yalıtım sağlayan ince yazlık bir uyku tulumuna sahipseniz, onu da içlik yerine yanınızda taşıyabilirsiniz. Dışarıda kullandığınız [URL=”https://www.ydsshop.com/montlar”]outdoor mont[/URL] uyku tulumunun içinde sizi aha sıcak tutacaktır.

    -Soğuğa karşı direncinizin yüksek olması için kalorisi yüksek gıdalar tüketin, kesinlikle aç uyumayın.

    -Çatal bıçak kaşık seçiminde metal malzeme yerine hem elinizi üşütmeyecek hem de yemeğinizin soğumasını hızlandırmayacak tahta ya da plastik gibi ürünleri tercih edin.

    -Uyurken yüzünüzü açıkta tutun, tulumun içinden nefes alıp vermeye çalışmayın. Çünkü nefes alıp verdikçe tulumun içine dolan buhar neme dönüşüp üşümenize sebep olacaktır.

    -Uyurken yalnız değilseniz, çadırınızı paylaştığınız kişi ya da kişilerle birbirinize yakın durmaya çalışın.

    -Çadırın havalandırma bölmelerini, koşullar ne olursa olsun mutlaka açık tutun.

    -Kış kampınızı karlı bir bölgede geçiriyorsanız içme suyu ihtiyacınızı karlardan temin edin. Pet şişede su bulundurmanız gerekirse, donmaya karşı, şişeyi muhakkak baş aşağı muhafaza edin.

    -Uyumadan önce çişinizi yapın. Vücuttan atılmayan idrar hem huzursuz bir uykuya hem de fazladan üşümeye sebep olacaktır.

    -Sırt çantanızı, yağmurluğunuz ya da montunuzu tulumun üzerinden ayak ucunuza örterek ek koruma sağlayın.

    -Rüzgardan korunun. Rüzgarın esiş yönüyle aranıza kurabileceğiniz tarp ile rüzgardan beslenen soğuğu büyük ölçüde engelleyebilirsiniz. [URL=”https://www.ydsshop.com/pantolonlar”]outdoor pantolon[/URL] ve mont tercih ederseniz rüzgar sizi olabildiğince az etkileyecektir.

    Pilleri Sıcak Tutun

    Kafa lambanızın pilleri, telefonunuzun veya fotoğraf makinenizin bataryaları hatta powerbank’ınızın güç seviyesi soğuk karşısında verimsizleşecektir. Bu durumun önüne geçebilmek için, pillerinizi sıcak tutmaya çalışın. Bunları, montunuzun ceplerinde hatta tulumunuzun içinde muhafaza ederek, pil seviyelerini koruyabilirsiniz.

    Kibritlerinizi Islatmayın

    En çok ihtiyacınız olduğu anda ıslanmış kibritler büyük bir sorun olabilir. Kibritlerin kullanılmaz hale gelmesini önlemek için uç kısımlarına mum eritip ıslanmalara karşı koruyabilirsiniz. Yanınıza her zaman ihtiyacınızdan daha fazla kibrit almayı unutmayın.

    Her Koşulda Ateş Yakma Tekniklerini Öğrenin

    Kuru ve nemsiz bir ortamda, yağmur görmemiş odunları yakmak oldukça kolaydır, ama tam tersi olduğunda ateş yakmak teknik bilgi ve beceri ister.

    Eğer kamp yerine aracınızla gidiyorsanız ve yeterli yeriniz de varsa, yanınızda bir miktar ince kıyılmış kuru odun ya da talaş götürün. Zaten bu kuru odun ve talaşlar tutuştuktan sonra, etraftan topladığınız hafif nemli dallar da kolaylıkla yanacaktır.

    Öncesinde odun getirme imkanınız yoksa, kamp yaptığınız bölgeden topladığınız yaş odunları, keskin ve iyi bir bıçak yardımıyla, ortalarından 2’ye ve 4’e bölerek, odunların içlerindeki kuru kısmı açığa çıkarın; çünkü yaş bir odunun iç kısımları kuru kalmış olabilir. Parçalara böldüğününüz bu kuru odunlardan kuş tüyü çubuklar oluşturarak ihtiyacınız kadar temin edin ve ateşi bu kuş tüyü çubuklarla başlatın.

    Son olarak işinizi kolaylaştırmak için; yanınızda mutlaka ateş başlatıcı yakıt, çıra gibi malzemeler bulundurmayı da ihmal etmeyin.

    Arda cevapladı 4 yıl, 5 ay önce 2 Üye · 1 Yanıt
  • 1 Yanıt
  • Arda

    Üye
    25/10/2020 saat 12:00

    merhaba çok güzel bir yazı olmuş ama sitelere giremiyoruz

Yanıtla: liva can
Herkese merhaba. Kamp severler için harika ipuçla…
Vazgeç
Your information: