Gezgin Topluluğu › Forumlar › Konu Dışı › anksiyete bozukluğu ve uçak fobisi… uçağa binince artıyor… çözümü? › anksiyete bozukluğu ve uçak fobisi… uçağa binince artıyor… çözümü? tartışmasını cevapladı.
-
Emre
Guest24/03/2020 saat 03:04Benim şöyle bir önerim olacak. Eğer bilgisayarın var ise bir uçuş simülasyonu edin. Bu sayede Uçak ile alakalı bir şeyler öğrenmeye başlıyorsun. Yavaş yavaş adımlarını öğreniyorsun ve merak uyandırmaya başlıyor. Bir süre sonra uçaklara simüle olarak alışmış oluyorsun. Daha sonrasında ise Gerçek bir uçağa bindiğinde “ a evet şuan şu hızla kalkacak, sola manevra yapacak. Düzelecek, yavaşlayacak, hızlanacak “ gibi bilgi ile en azından korkunu “ bir hobi “ ye dönüştürebilirsin. Bildiğin şeyden daha az endişe edip korkacağını düşünüyorum. Uçak fobisi olan birisi ile uçtuğumda ona bu adımları anlatmıştım. ( uçuş hakkında bilgiler vermiştim ) Ve uçuş bittikten sonra “ korkumu meraka çevirdiğiniz için teşekkür ederim demişti. Yaklaşık 10 yıl kadar uçuş simülasyon oyunları oynadığım için özellikle “ İstanbul – Antalya “ uçuşlarına vakıftım. Manevralar, hız, uçuş süresi ve süreçleri… korkunu ona dokunmadan onunla mücadele etmeden yenemezsin der psikoloji. Dene ?