Gezgin Topluluğu › Forumlar › Konu Dışı › anksiyete hastasıyım antideprasan kullanmayı önerir misiniz? › anksiyete hastasıyım antideprasan kullanmayı önerir misiniz? tartışmasını cevapladı.
-
Cins
Guest24/03/2020 saat 03:20Anksiyete bir şeylerden sürekli korkma durumu. Bu da insanın yaşadığı travmalara bağlı olarak ya da genetik olarak insanda var olur.
1) İlaç kullanmayın.
2) Anksiyete’den kurtulmaya çalışmayın.
Anksiyete için 100’lerce ya da 1000’lerce makale okusanızda fayda etmeyecek. Çünkü anksiyete denilen şey düşünce ve duygu olarak gelir. Özellikle nedenini bilmediğiniz korku duygusu daha ön planda olur.
Bunun için yapılacak şey ise onu önemsememektir. Duygu dediğimiz şeyler ise insan bedeni içerisindeki enerjilerdir. Mesela bizim korktuğumuz bir şeyden farklı bir insan korkmaz. Farklı bir insan korkmuyorsa sende korkmayabilirsin.
Demek ki, o sadece sende olan bir enerji ve bu gerçek değil. Onu gerçek kılan şey, senin o enerjiyle özdeşleşmen.
Ben anksiyeteyim, ben buyum demen. Demek istediğim, o enerji ya da düşünce, sen o değilsin. Bunun için negatif enerjileri serbest bırakma çalışmaları var, bunları uygulayabilirsiniz. İçinden çıkmaya çalıştığınız hiç bir şeyin içinden çıkamazsınız. Siz bir şeyi çözmek için çaba gösterdikçe onun dibine batıyorsunuz, çözüm ararken çözümsüzlüğe saplanıyorsunuz. Yapmayın. Duyguların ve düşüncelerin her zaman size ait olmadığını ve bunların sadece enerji olduğunu bilin. Bu aklınızda kalsın. Az önem verdiğiniz bir şeyin etkisi de azalır. Doktor, aile, çevrenizdeki insanlar ve kitaplar bu duruma bu bakış açısıyla yaklaşmıyorlar. Boşver demek ve ilaç vermek tek bildikleri şey. Son olarak ginseng ve ormus gibi şeyleri araştırmanızı ve kullanmanızı tavsiye ederim. Birisi zihin sağlığına iyi gelirken, altın ile yapılan ormusta dna yenileyici özellik var ama uzun kullanım gerektirir. Psikolojik rahatsızlıklar yaşanılan travmalardan olabilir, genetik olabilir, beyinle ilgili bir sıkıntıdan olabilir, son olarakta kafaya alınan bir darbe ya da bağırsakların bozulmasından kaynaklanabilir. Tekrar söylüyorum, psikiyatri hapları bu sorunları tedavi etmez.