Gezgin Topluluğu › Forumlar › Konu Dışı › duygu durum bozukluğu için öneriler › duygu durum bozukluğu için öneriler tartışmasını cevapladı.
-
Tamer
Guest24/03/2020 saat 03:39Ben kıyısından döndüm, durumumu farkettim. Buna farkederkende aklıma hayatımı ve içindekileri düşünerek başladım. İşimi arkadaşlarımı, ailemi, yaptıklarımı……. Fark ettimki bunların bazılarını düşününce ruhum sıkılıyor, bedenim hemen olumsuz tepki veriyor, daha çok buhrana dönüyor. Eksi yönü hissediyorsam artı yönüde hissetmeliyim diye düşündüm, bazı yapmak istediklerimi düşündükçe (mesela motorsiklet yapmak-üretmek gibi bir fikrim var) ruhum huzur bulmaya başladı, hayata geçirmeye çalıştıkça daha da keyifli bir hal almaya başladı. Bu tip düşüncelerin arayışına girmeye karar verdim ve neredeyse hepsini buldum çözdüm gibi. O sırada bir sürü şeyide çözdüm, hayal gücüm tamamen sınırlıymış mesela. O sınırları aştım. Yapıp yapmamam, hedefe ulaşmam… önemli değil, burada hedef belirleyip mücadele etmek önemliydi. Fark ettimki mücadele kabiliyetimde zayıfmış. Sonra anladımki ben bile kendime şans vermiyorsam dışarıdan beklemek acizlik, onuda aştım………… Kendini tanıdıkça bunları kendi hayatında olması gerektiği gibi çözeceksindir gibime geliyor. Eğer konuyu doğru anladıysam 🙂